Tips om uw appartement op te knappen zonder uw aanbetaling te verliezen

Helaas kan je als huurder je het gevoel geven … een huurder te zijn. Na een tijdje kunnen de goedkope hardhouten vloeren en verouderde keuken je in de weg zitten, en misschien wil je de plek gewoon bezitten, zodat je hem kunt opknappen.

Maar huurders kunnen ook hun ruimte personaliseren. In feite zijn er veel verbeteringen die u aan een huis kunt aanbrengen zonder het budget te overschrijden of uw huurovereenkomst te belemmeren.

Vraag voordat je begint je huisbaas om akkoord te gaan met meer permanente veranderingen, zoals de verf. Zonder schriftelijke toestemming kan uw huisbaas u straffen of uw huurwaarborg behouden.

Het schilderij

Een verflaag kan een kamer volledig transformeren. Mijn laatste verhuur was bijvoorbeeld bijna perfect – behalve dat de eigenaar de muren een gele kleur had geverfd.

Nadat ik een paar maanden had geprobeerd met deze vreselijke kleur te leven, investeerde ik uiteindelijk $ 50 in lichtgrijze verf en bedekte ik de muren in slechts één weekend. Het was alsof ik in een gloednieuw appartement woonde.

Nog een trendy tip: bekleed een muur met behang. Steeds meer interieurontwerpers maken er gebruik van, in gespecialiseerde winkels vindt u een ruime keuze aan behangpapier.

Verander de lichten

Huurarmaturen zijn over het algemeen goedkoop, koperachtig en lelijk. Gelukkig kun je, als je gereedschap bij de hand hebt, afschuwelijke verlichtingsarmaturen vervangen door lampen van wie je houdt, en ze gewoon terugplaatsen als je verhuist.

Je kunt coole en goedkope verlichtingsarmaturen vinden in wederverkoopwinkels. Ik kocht twee tweede smeedijzeren kroonluchters voor 60 euro.

Vervang lichtschakelaars

Het vervangen van lichtschakelaars is een snelle en goedkope manier om een ​​kamer op te fleuren, vooral omdat huur altijd goedkoop plastic is.

Bij elke ijzerhandel kun je verschillende stijlen vinden. Etsy biedt ook handgemaakte lichtschakelaars die je kunt kopen als je een meer funky look wilt.

Creëer een “open-opslag-look

De keukenkasten in mijn verhuur waren goedkoop en verouderd, dus heb ik ze in een nieuw jasje gestoken. Ik verwijderde de deuren van de bovenkant van de kasten, bekleedde de achterwanden met gedecoreerd plankpapier en stalde mijn borden erin.

In ongeveer 30 minuten is mijn keuken van een typische verhuur naar een schattige moderne keuken gegaan. Ik heb de deuren gehouden om ze terug op hun plaats te zetten toen ik verhuisde.

Bedek lelijke vloeren

U kunt altijd een lelijke linoleum- of gebarsten tegelvloer bedekken, of u kunt verwijderbare vloerbedekking kopen om de hele vloer te bedekken. Bouwmarkten verkopen bamboevloeren en tapijtvierkanten die u zonder lijm kunt leggen.

Voeg aanrechtruimte toe

Verhuur lijkt nooit genoeg aanrechtruimte te hebben om uw apparaten te huisvesten. Veel hardware- en woondecoratiewinkels verkopen rollende keukeneilanden of slagersblokken zonder installatie.

En als u er een met wielen koopt, kunt u deze uitrollen wanneer u klaar bent om te verhuizen.

Voeg opslagruimte toe

De huurbadkamer had een piepklein medicijnkastje, dat niet genoeg opbergruimte bood. Ik kocht een spiegelkast, handdoekenrek en opbergplank bij een warenhuis voor ongeveer 60 euro.

Betegeling verbeteren

Hoewel je huisbaas waarschijnlijk van streek zou raken als je de tegel eruit scheurt, kun je hem toch een beetje veranderen. Tegelstickers zijn er in allerlei verschillende designs en kleven aan je bestaande tegel.

Als ze eenmaal op hun plaats zitten, zien ze eruit als het origineel. Je kunt tegelstickers vinden in woondecoratiewinkels en sommige bouwmarkten.

Verbeter de douche

Je vervangt de basisdouchekop eenvoudig door een steeksleutel en loodgietertape. Ik kocht een douchekop van 15 euro ter vervanging van de douchekop die mijn eigenaar tegen een lage prijs had geïnstalleerd.

De nieuwe douchekop had tien keer de waterdruk van de oude – een investering die zowel voor mij als voor de eigenaar de moeite waard was.